Átalakult a www.balatonihajok.hu oldal - 2010. mácius 24.

2010. március 24-től elérhető az átalakított www.balatonihajok.hu oldal. Az átalakulás során a teljes tartalom átemelésre került. A honlap design-ja továbbra sincs végleges formában, csak egy egyszerű, de jól áttekinthető felületen jelenik meg a honlap. Az átalakítási munkák kb. 80-90%-a kész, sajnos néhány helyen még hiányozhatnak a beágyazott képek, illetve formázatlan szövegek is előfordulhatnak - ezek pótlása folyamatban van. A végleges befejezés 2010. május 15-re várható.

A legfőbb változás, hogy a főoldalon hírek, illetve a frissítésekkel kapcsolatos dolgok olvashatóak. A honlap tartalmi struktúrája és a menük elrendezése jelentősen nem változott. Újdonság, hogy a kikötők önálló részbe kerültek. Egyes fejezeteknél pedig a hosszabb szöveges tartalmak tagolva lettek (pl. Menetrendi hajózás, Hajótörténelem). Újdonság továbbá, hogy külső helyekről bármelyik aloldalra lehet közvetlenül hivatkozni, ugyanúgy működik minden, mintha a főoldalon keresztül jutott volna oda a látogató.

A sok munka ellenére előfordulhatnak hibák: nem működő linkek, nem megjelenő képek. A hibák a felfedezésük vagy bejelentésük után természetesen javítva lesznek. E téren szívesen veszek észrevételeket, hibabejelentéseket, ötleteket, javaslatokat a Kapcsolat oldalon.

Mivel a honlap régóta üzemel, ezért a keresőkbe és a linkgyűjteményekbe a főoldalon kívül sok aloldal is bekerült. A régi aloldal nevek nem egyeznek meg az új aloldalak nevével, de természetesen megoldott, hogy minden régi aloldalra közvetlenül hivatkozó látogató a megfelelő helyre át legyen irányítva. A régi aloldal nevek várhatóan 1-2 hónap múlva eltűnnek a keresők adatbázisából. A linkgyűjtemények, illetve az egyéb ide hivatokzó oldalak miatt pedig ezek az átirányítások maradnak még jó ideig.

A honlap továbbra is teljesen reklámmentes: nincs banner, nincs szavakhoz rendelt célzott hirdetés, nincs beágyazott hirdetés.

Jó böngészést!