Tihanyrév kikötő

  • user warning: Table './frumenta_bh/cache_filter' is marked as crashed and should be repaired query: SELECT data, created, headers, expire, serialized FROM cache_filter WHERE cid = '2:3469417edce7c1d5f3e0755f98df1d6e' in /chroot/home/frumenta/balatonihajok.hu/html/includes/cache.inc on line 27.
  • user warning: Table './frumenta_bh/cache_filter' is marked as crashed and should be repaired query: UPDATE cache_filter SET data = '<p>Északi parti kétmólós kompkikötő, két kompkikötőhely, valamint nyíltvízi közforgalmú személyhajókikötő, 2 nagyhajónak magaspartfal, és egy üzemi várakozóhely. A mólóval határolt A 3.200 m2 vízfelületű kikötőmedence csak a kompok kikötésére alkalmas, nem közforgalmú. A kikötő NY-i oldalán ÉK-i irányban 65 m hosszú függőleges partfalú kikötőrész van személyhajók részére. Ennek a mólórésznek az É-i oldalán van egy mindössze 15 m hosszú É-i irányú rész, mely a komp pihenőhelye. A komp és hajó-forgalom, valamint a Tihanyi-szorosban kialakuló erős folyás miatt a terület vize nem nyugodt, erősen hullámzik. A hullámok nagy erővel támadhatják a partfalat és az ide kikötött vízijárműveket. A kikötő a NY-i, D-i és K-i szelek ellen nem védett. Tájékozódási pont a kikötőtől NY-ra kb. 300 m-re egy sárgás színű emeletes épület, és az előtte lévő strand csúszdája, a kikötő K-i oldalán lévő bazársor épületeinek együttese, különösen az első kerek presszó épület. A kikötőmedencében található vízállásmérő berendezés.</p>\n<p>Megjegyzés: A kompkikötőről részletes ismertető a Technika - Rév, komp kikötése fejezetben található.</p>\n', created = 1606703352, expire = 1606789752, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = '2:3469417edce7c1d5f3e0755f98df1d6e' in /chroot/home/frumenta/balatonihajok.hu/html/includes/cache.inc on line 112.
Adatbázis adatok
Bejárat: 
DK-DNY
Mólótípus: 
kétmólós, medencés és nyíltvízi
Vízfelület (m2): 
3200
Koordináta: 
N46 53.267 E17 53.522

Északi parti kétmólós kompkikötő, két kompkikötőhely, valamint nyíltvízi közforgalmú személyhajókikötő, 2 nagyhajónak magaspartfal, és egy üzemi várakozóhely. A mólóval határolt A 3.200 m2 vízfelületű kikötőmedence csak a kompok kikötésére alkalmas, nem közforgalmú. A kikötő NY-i oldalán ÉK-i irányban 65 m hosszú függőleges partfalú kikötőrész van személyhajók részére. Ennek a mólórésznek az É-i oldalán van egy mindössze 15 m hosszú É-i irányú rész, mely a komp pihenőhelye. A komp és hajó-forgalom, valamint a Tihanyi-szorosban kialakuló erős folyás miatt a terület vize nem nyugodt, erősen hullámzik. A hullámok nagy erővel támadhatják a partfalat és az ide kikötött vízijárműveket. A kikötő a NY-i, D-i és K-i szelek ellen nem védett. Tájékozódási pont a kikötőtől NY-ra kb. 300 m-re egy sárgás színű emeletes épület, és az előtte lévő strand csúszdája, a kikötő K-i oldalán lévő bazársor épületeinek együttese, különösen az első kerek presszó épület. A kikötőmedencében található vízállásmérő berendezés.

Megjegyzés: A kompkikötőről részletes ismertető a Technika - Rév, komp kikötése fejezetben található.