Balatongyörök kikötő

  • user warning: Table './frumenta_bh/cache_filter' is marked as crashed and should be repaired query: SELECT data, created, headers, expire, serialized FROM cache_filter WHERE cid = '2:017f75f8ebe7ddad97aea37452540e50' in /chroot/home/frumenta/balatonihajok.hu/html/includes/cache.inc on line 27.
  • user warning: Table './frumenta_bh/cache_filter' is marked as crashed and should be repaired query: UPDATE cache_filter SET data = '<p>Északi parti egymólós közforgalmú kikötő, két nagyhajónak magas partfal. A kikötő bejárata DK-i tájolású. A kikötő csak É-i irányú szél ellen védett. A kikötőpartfal után a móló partig vezető része mindkét oldalon végig szórt kövezés. A Szigligeti öbölből kiinduló erős É-i szél igen kellemetlen kiforduló hullámzást okoz, még a móló NY-i oldalán is. A part felé kis víz és hínármező van. A kikötő talaja elég laza, iszapos talaj. Figyelembe kell venni, hogy a víztükör kilendülésénél folyás alakul ki. Tapasztalatok szerint kb. 3 napos É.-i szélnél már igen erős ez a folyás. További NY-i irányú áramlást okoz a Zala-folyó. Az áramlás először Balatonberény felé indul - ezt az itt lerakodott hordalékkúp bizonyítja - és a Balatongyöröki kikötő előtt fordul NY-ra. Tájékozódási pont a kikötőtől K-re kb. 500 m-re egy magas épület, É-i irányból érkezve a kikötőmóló felett egy templom tornya.</p>\n', created = 1606454353, expire = 1606540753, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = '2:017f75f8ebe7ddad97aea37452540e50' in /chroot/home/frumenta/balatonihajok.hu/html/includes/cache.inc on line 112.
Adatbázis adatok
Bejárat: 
D-DK
Mólótípus: 
egymólós nyíltvízi
Koordináta: 
N46 44.988 E17 21.381

Északi parti egymólós közforgalmú kikötő, két nagyhajónak magas partfal. A kikötő bejárata DK-i tájolású. A kikötő csak É-i irányú szél ellen védett. A kikötőpartfal után a móló partig vezető része mindkét oldalon végig szórt kövezés. A Szigligeti öbölből kiinduló erős É-i szél igen kellemetlen kiforduló hullámzást okoz, még a móló NY-i oldalán is. A part felé kis víz és hínármező van. A kikötő talaja elég laza, iszapos talaj. Figyelembe kell venni, hogy a víztükör kilendülésénél folyás alakul ki. Tapasztalatok szerint kb. 3 napos É.-i szélnél már igen erős ez a folyás. További NY-i irányú áramlást okoz a Zala-folyó. Az áramlás először Balatonberény felé indul - ezt az itt lerakodott hordalékkúp bizonyítja - és a Balatongyöröki kikötő előtt fordul NY-ra. Tájékozódási pont a kikötőtől K-re kb. 500 m-re egy magas épület, É-i irányból érkezve a kikötőmóló felett egy templom tornya.