Balatonboglár kikötő

  • user warning: Table './frumenta_bh/cache_filter' is marked as crashed and should be repaired query: SELECT data, created, headers, expire, serialized FROM cache_filter WHERE cid = '2:e43192cd102479b6d5d7a4b563821949' in /chroot/home/frumenta/balatonihajok.hu/html/includes/cache.inc on line 27.
  • user warning: Table './frumenta_bh/cache_filter' is marked as crashed and should be repaired query: UPDATE cache_filter SET data = '<p>Déli parti kétmólós közforgalmú kikötő, 2 nagyhajónak magas partfal, kb. 200 vitorlás kikötőhely. A kikötőmedence vízfelülete 37.900 m2. Minden széliránytól jól védett kikötő. A kikötő bejárata NY-i tájolású, a bejárat szélessége 60 m. Mindkét mólófej szórt kövezésű, mely a K-i hullámtörőn, a belső részen egészen a személyhajó kikötőig tart. A NY-i mólón helyezkedik el egy fáktól védett terület, ahol kemping található. Ennek a móló belső oldalán lévő partfala szintén szórt kövezés mindaddig, míg a partfal nem fordul DNY-i irányba, melytől kezdve függőleges partfal van körben az egész kikötőben. A személyhajó kikötő a móló K-i oldalán, a hullámtörő és a kiépített nyíltvízi part találkozásánál van. A kikötő talaja közepes keménységű márgás iszap. A kikötőmedence NY-i oldalán lévő fák széleltérítő, illetve szélcsökkentő hatásúak. Ez a hatás ÉNY-i széliránynál a kikötő belső részein is érezhető. A bejáratban NY-i irányú szélben a hullámok feltornyosulnak és a K-i móló belső oldaláról visszainterferálnak. Ezt a hullámmozgást még a kikötőben is érezni lehet. A K-i mólónál 1 m-es a vízmélység a feliszaposodás miatt. A kikötőmedence DK-i részén sólyapálya van kishajók részére. Tájlkozódási pont a kikötő felett emelkedő Várhegy és a tetején található gömb alakú kilátó, amely bármely irányból látszik. É-ÉNY-i irányból történő megközelítés esetén a a Várhegy a kikötőtől K-re kb. 700 m-re látszik. A NY-i mólófejen lévő kemping színes sátortábora és a K-i móló mellett kiugró partfeltöltésen lévő strand is jó tájékozódási pontot adhat.</p>\n', created = 1606699130, expire = 1606785530, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = '2:e43192cd102479b6d5d7a4b563821949' in /chroot/home/frumenta/balatonihajok.hu/html/includes/cache.inc on line 112.
Adatbázis adatok
Bejárat: 
NY
Mólótípus: 
kétmólós, medencés
Vízfelület (m2): 
37900
Koordináta: 
N46 46.954 E17 38.661

Déli parti kétmólós közforgalmú kikötő, 2 nagyhajónak magas partfal, kb. 200 vitorlás kikötőhely. A kikötőmedence vízfelülete 37.900 m2. Minden széliránytól jól védett kikötő. A kikötő bejárata NY-i tájolású, a bejárat szélessége 60 m. Mindkét mólófej szórt kövezésű, mely a K-i hullámtörőn, a belső részen egészen a személyhajó kikötőig tart. A NY-i mólón helyezkedik el egy fáktól védett terület, ahol kemping található. Ennek a móló belső oldalán lévő partfala szintén szórt kövezés mindaddig, míg a partfal nem fordul DNY-i irányba, melytől kezdve függőleges partfal van körben az egész kikötőben. A személyhajó kikötő a móló K-i oldalán, a hullámtörő és a kiépített nyíltvízi part találkozásánál van. A kikötő talaja közepes keménységű márgás iszap. A kikötőmedence NY-i oldalán lévő fák széleltérítő, illetve szélcsökkentő hatásúak. Ez a hatás ÉNY-i széliránynál a kikötő belső részein is érezhető. A bejáratban NY-i irányú szélben a hullámok feltornyosulnak és a K-i móló belső oldaláról visszainterferálnak. Ezt a hullámmozgást még a kikötőben is érezni lehet. A K-i mólónál 1 m-es a vízmélység a feliszaposodás miatt. A kikötőmedence DK-i részén sólyapálya van kishajók részére. Tájlkozódási pont a kikötő felett emelkedő Várhegy és a tetején található gömb alakú kilátó, amely bármely irányból látszik. É-ÉNY-i irányból történő megközelítés esetén a a Várhegy a kikötőtől K-re kb. 700 m-re látszik. A NY-i mólófejen lévő kemping színes sátortábora és a K-i móló mellett kiugró partfeltöltésen lévő strand is jó tájékozódási pontot adhat.