Balatonlelle kikötő

  • user warning: Table './frumenta_bh/cache_filter' is marked as crashed and should be repaired query: SELECT data, created, headers, expire, serialized FROM cache_filter WHERE cid = '2:d4b67f559f4deee21966fb19f628ef28' in /chroot/home/frumenta/balatonihajok.hu/html/includes/cache.inc on line 27.
  • user warning: Table './frumenta_bh/cache_filter' is marked as crashed and should be repaired query: UPDATE cache_filter SET data = '<p>Déli parti kétmólós közforgalmú kikötő, 2 nagyhajónak magas partfal, kb. 200 vitorlás kikötőhely. A kikötőmedence vízfelülete 21.200 m2. A kikötőnek nincs természetes takarása, ezért nem minden széliránytól védett, így az É-ÉNY-i szélnél a hullámzás a kikötő vízterületén intenzíven érezhető. Ilyen irányú szélben a hullámtörő gátak között a víz erőteljesen felhullámosodik. A kikötő bejárata ÉNY-i tájolású, a bejárat szélessége 55 m. Mindkét mólófej szórt kövezésű. A személyhajó kikötőpartfal a kikötő K-i oldalán van a hullámtörő gátra ráépítve. Itt a partfal függőleges kiképzésű. A vitorlás hajók a NY-i mólón elhelyezett úszóstégeken valamint a kikötő D-i oldalán köthetnek ki. NY-i irányú szélnél a bejáratban a hullámok feltornyosulhatnak, megfelelő sebesség hiányában a hajó keresztbe fordulhat, fennáll a K-i móló belső felére való felcsúszás. A kikötőben feliszaposodás veszélye fennáll, NY-i szélnél a K-i mólót nagy ívben kell kerülni, mert a móló külső oldalán a vízmélysége 1 m körüli lehet. A part lapos, nincs jó tájékozódási pontokat adó tereptárgy, a kikötőtől kb. 200m-re balra található a vízparton egy kisebb szálloda.</p>\n', created = 1606702976, expire = 1606789376, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = '2:d4b67f559f4deee21966fb19f628ef28' in /chroot/home/frumenta/balatonihajok.hu/html/includes/cache.inc on line 112.
Adatbázis adatok
Bejárat: 
NY
Mólótípus: 
kétmólós, medencés
Vízfelület (m2): 
21200
Koordináta: 
N46 47.623 E17 41.342

Déli parti kétmólós közforgalmú kikötő, 2 nagyhajónak magas partfal, kb. 200 vitorlás kikötőhely. A kikötőmedence vízfelülete 21.200 m2. A kikötőnek nincs természetes takarása, ezért nem minden széliránytól védett, így az É-ÉNY-i szélnél a hullámzás a kikötő vízterületén intenzíven érezhető. Ilyen irányú szélben a hullámtörő gátak között a víz erőteljesen felhullámosodik. A kikötő bejárata ÉNY-i tájolású, a bejárat szélessége 55 m. Mindkét mólófej szórt kövezésű. A személyhajó kikötőpartfal a kikötő K-i oldalán van a hullámtörő gátra ráépítve. Itt a partfal függőleges kiképzésű. A vitorlás hajók a NY-i mólón elhelyezett úszóstégeken valamint a kikötő D-i oldalán köthetnek ki. NY-i irányú szélnél a bejáratban a hullámok feltornyosulhatnak, megfelelő sebesség hiányában a hajó keresztbe fordulhat, fennáll a K-i móló belső felére való felcsúszás. A kikötőben feliszaposodás veszélye fennáll, NY-i szélnél a K-i mólót nagy ívben kell kerülni, mert a móló külső oldalán a vízmélysége 1 m körüli lehet. A part lapos, nincs jó tájékozódási pontokat adó tereptárgy, a kikötőtől kb. 200m-re balra található a vízparton egy kisebb szálloda.