Balatonalmádi kikötő

  • user warning: Table './frumenta_bh/cache_filter' is marked as crashed and should be repaired query: SELECT data, created, headers, expire, serialized FROM cache_filter WHERE cid = '2:dfdc7c9ae70801097e921f52e32fe1e5' in /chroot/home/frumenta/balatonihajok.hu/html/includes/cache.inc on line 27.
  • user warning: Table './frumenta_bh/cache_filter' is marked as crashed and should be repaired query: UPDATE cache_filter SET data = '<p>Északi parti egymólós kikötő, két nagyhajónak magas partfal. A móló közel É-D irányú. A mólófej kiszélesedik, alakja trapéz alakú, a személyhajók kikötésének megkönnyítése miatt. Ettől a térségtől a K-i oldalon a partél felé a móló oldala szórt kövezésű. A móló NY-i oldalán hasonló a helyzet, azonban a szélesebb mólórész és a partél között egy alacsonyabb kikötőrész van. A kikötő csak az E-i irányú szelek ellen védett. A kikötő talaja márgás iszap. Tájékozódási pont a a kikötő felett a Hotel Aurora magas épülete, mely a pontosan a kikötő irányában van, valamint a kikötőtől K-re jól látható fehér színű, piros tetős emeletes épület.</p>\n', created = 1606697486, expire = 1606783886, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = '2:dfdc7c9ae70801097e921f52e32fe1e5' in /chroot/home/frumenta/balatonihajok.hu/html/includes/cache.inc on line 112.
Adatbázis adatok
Bejárat: 
D-DK
Mólótípus: 
egymólós nyíltvízi
Koordináta: 
N47 01.579 E18 01.294

Északi parti egymólós kikötő, két nagyhajónak magas partfal. A móló közel É-D irányú. A mólófej kiszélesedik, alakja trapéz alakú, a személyhajók kikötésének megkönnyítése miatt. Ettől a térségtől a K-i oldalon a partél felé a móló oldala szórt kövezésű. A móló NY-i oldalán hasonló a helyzet, azonban a szélesebb mólórész és a partél között egy alacsonyabb kikötőrész van. A kikötő csak az E-i irányú szelek ellen védett. A kikötő talaja márgás iszap. Tájékozódási pont a a kikötő felett a Hotel Aurora magas épülete, mely a pontosan a kikötő irányában van, valamint a kikötőtől K-re jól látható fehér színű, piros tetős emeletes épület.