Balatonfüred kikötő

  • user warning: Table './frumenta_bh/cache_filter' is marked as crashed and should be repaired query: SELECT data, created, headers, expire, serialized FROM cache_filter WHERE cid = '2:3a5492bb6008480e7e07488504b12c10' in /chroot/home/frumenta/balatonihajok.hu/html/includes/cache.inc on line 27.
  • user warning: Table './frumenta_bh/cache_filter' is marked as crashed and should be repaired query: UPDATE cache_filter SET data = '<p>Északi parti egymólós kikötő, kb. 10 nagyhajónak magaspartfal. A Balaton felöli részén egy 100x50 m-es, a partéllel párhuzamos, alsó élével K-DK-re elnyúló rombusz alakú térré szélesedik ki. Ez a rombusz alakú rész a partéllel, egy 105 m hosszú nagyjából DK-i irányú keskenyebb mólórésszel csatlakozik. A rombusz alakú rész a személyhajók kikötését szolgálja, a parti összekötő móló mindkét oldalán a függőleges partfalhoz vitorlások köthetnek ki. A partra kiérő móló egy kb. 16 m hosszú híddal csatlakozik a parthoz. A móló DNY-i oldalán a móló sarkánál, egy „manőverdomb\" van, amely a hajózás szempontjából fennakadást okozhat. Ezt a „manőverdomb\"-ot a kikötőt használó hajók okozzák, amikor a manővereik során felkotorják a talajt. A kikötő körzetében az É-i szelek a leggyakoribbak és a legerősebbek még a part takarásában is. A kikötő jó védelmet nyújt e szelek ellen. A K-i szelek problémát okozhatnak a móló K-i oldalára kötött hajók esetében, mert ez a rész erősen felhullámosodik. A K-i és NY-i szelek ellen a móló ellenkező oldalai védenek. A D-i szél ellen a kikötő nem védett, sőt kimondottan veszélyes helynek minősül. A kikötő talaja márgás iszap. Tájékozódási pont a kikötő móló felett, annak irányában lévő 317 m-es Tamás-hegy, a kikötőmólótól K-re a szívkórház kéménye, valamint Siófok felől érkezve a 253 m-es Meleg-hegy oldalába épített Fehér templom.</p>\n', created = 1606702357, expire = 1606788757, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = '2:3a5492bb6008480e7e07488504b12c10' in /chroot/home/frumenta/balatonihajok.hu/html/includes/cache.inc on line 112.
Adatbázis adatok
Bejárat: 
DNY-D-K
Mólótípus: 
egymólós nyíltvízi
Koordináta: 
N46 57.111 E17 53.768

Északi parti egymólós kikötő, kb. 10 nagyhajónak magaspartfal. A Balaton felöli részén egy 100x50 m-es, a partéllel párhuzamos, alsó élével K-DK-re elnyúló rombusz alakú térré szélesedik ki. Ez a rombusz alakú rész a partéllel, egy 105 m hosszú nagyjából DK-i irányú keskenyebb mólórésszel csatlakozik. A rombusz alakú rész a személyhajók kikötését szolgálja, a parti összekötő móló mindkét oldalán a függőleges partfalhoz vitorlások köthetnek ki. A partra kiérő móló egy kb. 16 m hosszú híddal csatlakozik a parthoz. A móló DNY-i oldalán a móló sarkánál, egy „manőverdomb" van, amely a hajózás szempontjából fennakadást okozhat. Ezt a „manőverdomb"-ot a kikötőt használó hajók okozzák, amikor a manővereik során felkotorják a talajt. A kikötő körzetében az É-i szelek a leggyakoribbak és a legerősebbek még a part takarásában is. A kikötő jó védelmet nyújt e szelek ellen. A K-i szelek problémát okozhatnak a móló K-i oldalára kötött hajók esetében, mert ez a rész erősen felhullámosodik. A K-i és NY-i szelek ellen a móló ellenkező oldalai védenek. A D-i szél ellen a kikötő nem védett, sőt kimondottan veszélyes helynek minősül. A kikötő talaja márgás iszap. Tájékozódási pont a kikötő móló felett, annak irányában lévő 317 m-es Tamás-hegy, a kikötőmólótól K-re a szívkórház kéménye, valamint Siófok felől érkezve a 253 m-es Meleg-hegy oldalába épített Fehér templom.